torsdag 16 augusti 2012

Tematrio - Titlar som innehåller efternamn

Lyran frågar och jag svarar.

Frågan: Berätta om en roman/novell/text med ett efternamn i titeln!

1. Major Pettigrews sista chans, som jag läste nyligen tänkte jag på, på direkten. Om kärlek på äldre dar mellan två helt skilda personligheter, som har det gemensamt att de älskar böcker och omsorgsfullt tillagat te. Hög brittisk mysfaktor.

2. Miss Mary Bennets självständighet fortsätter där Stolthet och fördom slutade. Mr Darcy är långt i från så charmig, som i BBCs tv-version. Roligt att läsa om karraktärer, som man har träffat på förrut och både kul och lite förvånande att det inte blev som man trodde efter..."så levde de lyckliga i alla sina dagar". :)

3. Senor Peregrino -  I och med den boken hittade jag en ny favoritförfattare. Det finns flera böcker av Cecilia Samartin översatta till svenska. Även Drömhjärta tyckte jag mycket om och jag ser mycket fram emot Salvardorena som kommer ut i september. Alla tre har det gemensamt att de handlar om latinamerikanska familjer som på ena eller andra sättet hamnar i USA och hur det är att komma till ett nytt land och en ny kultur. Så skönt skrivna också...riktigt så att man känner strandbrisen och havets kluckande.

3 kommentarer:

Sara Pepparkaka sa...

Oj, riktigt bra tips där- jag har inte läst någn av dem.

Monika sa...

Där var den igen ja, major Pettigrew. Den låter väldigt mysig och snart måste jag nog skaffa och läsa :)

Linnea sa...

Ja, hon skriver verkligen bra, Samartin!