måndag 18 oktober 2010

Juliet, naked

Känner att jag måste blogga ikapp lite. Har inte haft nån större lust att blogga senaste tiden, men läst har jag gjort. Nick Hornbys Juliet, naked är en av hans bästa böcker. Jag gillade den väldigt mycket. Hela boken slingrar sig kring ett album som spelades in för årtionden sedan, av en musiker som hoppade av sin karriär under mystiska omständigheter... Tror man tills man får höra hans egen variant. Det fanns passager som jag läste högt för min man och livsvisdom som jag ville stryka under (men inte gjordet eftersom det var bibliotekets bok). Därför måste jag köpa pocketvarianten och läsa den en gång till med blyertspenna. En annorlunda relationsroman som jag tror de flesta skulle gilla. Helt i klass med Om en pojke och High Fidelity. Jag ser fram emot filmen som jag antar inte ligger för långt fram i tiden.

3 kommentarer:

Ordrik sa...

Denna måste jag verkligen läsa! Har läst hans tidigare, och jag gillar Hornby. Härligt att du tyckte så mycket om den :)

Forever young sa...

Kul att jag hittade din blogg. Du verkar rekommendera böcker helt i min smak. Jag köpte Gunnar Ardelius nya bok igår till min 17-åriga dotter. Den ska jag först läsa, men sen tror jag att jag väljer något du rekommenderar.

Feelgoodbibliotekarien sa...

Kul att ni har hittat hit och verkar gilla mina boktips. Alltid roligt att upptäcka nya bloggar!
Lite avis på er som har Juliet, naked kvar att läsa...fast jag ska ju köpa den i pocket när den kommer ut och läsa om den med penna som sagt.