lördag 22 maj 2010

Borta bäst


Borta bäst av Kadefors hittade jag på biblioteket precis när jag var utan annan läsning. Har tänkt läsa den ett tag nu och nu blev det av tack vare bok-glappet. Borta bäst är en bok som alla borde läsa för att utmana sina egna fördomar. Vem som helst kan efter en livskris hamna på gatan. Det kan vara en nyttig lärdom.

Sylvia, som är bokens centralfigur, bor i en bil utanför Ikea och använder den nystädade toaletten där. Dricker kaffe ur kvarglömda muggar och äter sånt som andra lämnat på sina tallrikar. Ibland smyger hon sig in i den vanliga kön och gömmer sig bakom några människor för att slippa betala. Först långt in i boken får man veta varför hon hamnat i träddungen utanför Ikea.

Boken var lättläst och ibland sägs saker mellan raderna i stället för att det skrivs på ens näsa. Det gillar jag. Det finns ett driv i den och det gör det svårt att lägga den i från sig.
Det var speciellt kul att läsa om Sylvias nyfunne vän, bibliotekarien. Hoppas att jag inte är lika fanatisk i mitt boktipsande :-) som hon var. (Befarar att jag är det och att det kan vara jobbigt för låntagarna....får försöka lugna ner mig lite :-)) Alltid lär man sig något av böcker!

2 kommentarer:

violen sa...

Jag har också läst Borta bäst och gillade bibliotekarien! men jag har sällan eller säg aldrig mött någon sådan själv iofs!

Ser att du läser en bra (?) bok nu också, Blå gryning! Finns att hämta i mitt namn på ett bibliotek nära mig nämligen.....

Boklusen sa...

Vad roligt att läsa! Jag har den i min "att läsa hög". Nu ser jag fram emot att läsa den!