torsdag 29 oktober 2009

Rätt åt dig! av Jane Fallon

Redan i början på boken upptäcker hustrun och älskarinnan mannens dubbelliv. Då hann jag tänka : jaha vad ska boken handla om nu då? Historien tog inte alls slut där, utan snarade började. De två kvinnorna utarbetar den ultimata hämnden och gör den otrogne mannens liv till ett rent helvete. Riktigt roligt när han måste gå på samma tråkiga film med båda kvinnorna och när älskarinnan huxflux dyker upp när hans föräldrar är på besök. Leken blir elakare och elakare och nog får han sitt straff.

Ser nu att jag inte var så imponerad av författarens tidigare bok: Dumpa Matthew. Rätt åt dig är bättre. Boken beskrivs på baksidan så här: "En svart komedi, underhållande relationsroman och en välkomponerad chick-litkaramell". Jag kan inte annat än hålla med.

Jane Fallon är tv-producent och arbetar bla för BBC. Om boken inte redan är film så handlar det nog bara om NÄR och inte OM.

4 kommentarer:

Moi! sa...

Lät ju spännande! blir sugen!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Låter som en härlig intrig jag av någon anledning kan leva mig in i!

Lotta - hyllan sa...

Den var småkul tycker jag :) Har precis läst den jag med.

DannyBoy sa...

Den är inte på gång att bli film än. Däremot är hennes tidigare roman, "Dumpa Matthew", på gång att bli film. Rättigheterna ä'r sålda och för-arbetet är i full gång. Den planeras bli klar under 2010. Blir den filmen framgångsrik kan man anta att Rätt åt dig blir nästa film.