måndag 19 januari 2009

Livets aviga och räta - ett måste för alla sticktokiga

Livets aviga och räta av Kate Jacobs var överraskande bra. Kanske beror det på att mina förväntningar inte var så höga. Men baksidestextens löfte om att den skulle bli film med Julia Roberts gjorde att det kändes som en bok för mig. Nu när jag kollar lite på nätet ser jag att det finns en fortsättning och jag kan tänka mig att läsa den också.

Handlingen utspelar sig i en liten handarbetsbutik i centrala New York där några kvinnor varje fredag träffas för att sticka. Klubben blir mer än bara stickning även om stickningen har en central roll boken igenom. Varje avsnitt börjar med en stickbeskrivning som även kan passa in som en beskrivning av livet. I centrum står en ensamstående mamma som lyckats som egen företagare och som mamma trots att hon inte haft det så lätt. Mannen med stort M, som lämnat henne dyker upp igen efter 8 år och ni kan ju gissa själva vad som händer.
Vad jag gillar med den här boken var vänskapen och gemenskapen mellan kvinnorna, New York-känslan och den romantiska tråden. Jag gillar även att den inte var så förutsägbar som jag först trodde. Mer än så kan jag inte säga, bara att slutet var väldigt oväntat, i alla fall för mig. Kan avslöja att titeln stämmer på innehållet.
Jag väntar med spänning på rollbesättningen av den kommande filmen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hm, kanske man skulle ta sig en närmare titt på den boken. :)

svartanova sa...

Åh, jag har den på vänt i bokhyllan. Nu ser jag ännu mer fram emot att läsa den!

Feelgoodbibliotekarien sa...

Vore roligt att höra från någon som gillar att sticka vad den skulle tycka om boken.

Roligt att jag kan göra er ännu mer nyfikna! :-)

Anonym sa...

Jag tyckte också om boken- och visst är den ett måste för alla som tycker om att sticka. (Garnbeskrivningarna var verkligen inspirerande)