måndag 25 augusti 2008

Jessika Gedin-blogg

Ska man behöva köpa Elle för att få läsa en ynka sida om vad Jessika Gedin skriver eller har hon någon blogg? Den skulle jag vilja läsa i så fall.
Hos frissan idag läste jag Elle och där skrev Jessika Gedin så intressant om "Vadmalsromaner". Ett nytt uttryck för mig i alla fall. Ett bra sådant. Med det menar hon romaner som "utspelar sig för minst hundra år sen. Den handlar om hårt arbetande kvinnor (alltid kvinnor), och man får ingående beskrivningar av skurhinkar och vägglöss, förklädesveck och hucklen, nariga händer och väderlek - och alla känslor som dyker upp är antingen undertryckta eller skamliga". Bla räknar hon Myrrha som en sådan roman. Hon nämner också andra genrer som Bomullsroman, Linroman och Helylleroman. Jag tror att jag hyser förkärlek för alla dessa genrer och Myrrha står på väntelistan.

2 kommentarer:

Fågelflickan sa...

Jag har också sökt nätet efter en blogg av Jessika Gedin eftersom jag gillar det hon skriver. Det jag fann till sist var på Mamas (!) hemsida där hon tydligen skulle skriva krönikor. Men då är det förmodligen mer "mamaprat"...

Catharina sa...

Jag älskar också Jessica och läsere varje nummer av Elle men hon är ju inte kvar där. Besök gärna min bokblogg!
http://flygel.bloggplatsen.se/