torsdag 18 juli 2013

Afternoon tea och böcker

I boken Afternoon tea av Liselotte Forslin och Jan Gradvall kan man läsa att britter dricker sex-sju gånger så mycket te som svenskar. Te dricker man inte i farten, som man ofta gör med kaffe. "När du dricker te sätter du dig ned. Och när du sitter där med din kopp i ena handen så växer det ut en bok i den andra. Att sjunka ned i sin favoritfåtölj och dricka te och läsa en bok tillhör livets höjdpunkter. Man tycker uppriktigt synd om dem som inte tar sig tid att uppleva det."
 
"Att tedrickande är så förknippat med bokläsande har också att göra med att så många karaktärer i engelsk litteratur själva dricker te. Man blir törstig i dubbel bemärkelse när man läser. Det börjar redan i barnlitteraturen med Enid Blytons Fem-böcker."

6 kommentarer:

Lotten sa...

Jag är teberoende och har nästan alltid en kopp när jag läser;-)

Piedra sa...

Man läser som allra bäst med en kopp te bredvid sig.

Marie sa...

Kan det finnas en koppling mellan te och bokberoende? Jag lider iaf av båda;)

Lexie sa...

Te är aldrig fel:)
Mitt favorit är Green Tea Orient :)

Var gärna med i min tävling som du hittar här: http://www.lexielaser.org/2013/07/vinn-cuckoos-calling.html

Anonym sa...

Jag tror att du kommer att gilla " allt jag önskar mig" av Gregoire Delacourt. Jag läste den på 2-3 timmar igår. Påminner lite om " krokodlilernas gula ögon" fast light- version.
Tack för jättebra tips för övrigt!

Anonym sa...

Blir alltid lite skeptisk när jag läser böcker om te-drickning och påståenden om engelsmän och Afternoon tea. I de kretsar jag har rört mig de senaste drygt 30 åren dricker man inte Afternoon tea på det sättet. Man dricker massor av starkt påste (och det är inte Earl Grey) många, många gånger om dagen, oftast utan tilltugg...