torsdag 11 april 2013

En hel hink lycka! Såpbubblans dag

På söndag den 14 april firas Såpbubblans dag. Om jag förstått det rätt så är det författarna till boken En hel hink lycka! som ligger bakom initiativet. Ett bättre sätt att fira in våren får man leta efter. Vem tycker inte om såpbubblor? 


En hel hink lycka är en feelgoodbok med ett varmt budskap. Jag tror att många barn från ca 4-8 år kommer att gilla den. Jag har tagit mig friheten och fotat ett stycke ur boken: 


Boken kombinerar lek och läsning på ett sånt bra sätt. Den uppmuntrar läsaren att fånga lyckan och att sprida den vidare. Något som barn i och för sig redan är bra på.


Jag hade planerat en sagostund i dag när jag tänkte läsa ur boken och sedan gå ut tillsammans med barnen och blåsa såpbubblor utanför biblioteket. Tyvärr kom det inga barn just idag, men jag fick ändå användning av såpan jag blandat ihop (efter ett recept ur boken). Jag tog med mig ett badmintonracket, en egentillverkad blåspinne, såpan och boken till närmaste lågstadieskola. När eleverna kom från matsalen stod jag där på skolgården och det var många som ville prova på att blåsa såpbubblor. Boken lånade jag ut till förskoleklassen och min förhoppning är att boken kommer att läsas i många klasser och familjer. 4 kommentarer:

Anonym sa...

Stämmer bra det! Författaren ( Annabeth Jarl ) och illustratören ( Anna-Karin Garhamn) ligger bakom såpbubblansdag. Jätte tack för intiativet, att hjälpa oss sprida lycka! : )

Anonym sa...

Så roligt att finna ännu en sann såpbubbelälskare - och som gör allt för att dela med sig av den lyckan!
På lördag firar vi Såpbubblans dag i biblioteket i Tibro. Då ska vi läsa ur boken, göra Sivs verktyg och sedan gå ut och göra jättestora bubblor.
Hoppas det regnat innan - då blir bubblorna MAGISKA!
Tack för att du hjälpt till att sprida lycka i dag!
Annabeth

Feelgoodbibliotekarien sa...

Tack själva för att ni skrivit boken som borde ha skrivits för länge sedan :-) Jag gillar när det går att uppmuntra till läsning genom lustfyllda upplevelser. Att boken dessutom kretsar kring temat att vara en bra kompis och att ta vara på det goda i tillvaron är ännu ett plus. Det går att använda den här boken till mycket. Leta dåliga och goda nyheter i tidningar tex. Ni borde uppmärksamma Good News magazine om er bok.

Marietta Malmbo sa...

Efter det att man läst denna barnbok, som passar i stort sett alla åldrar, har man precis som titeln säger möjligheten till en hel hink lycka. En lycka som också kan delas, portioneras ut och inte kostar så mycket. Varför missa den möjligheten?!
Marietta Malmbo