onsdag 26 december 2012

Årets litterära höjdpunker - Feelgoodbibliotekarien goes Facebook, Bokmässa och BokSPAning

1. Bok- och biblioteksmässan
Äntligen, efter många år som boknörd och 12 år som bibliotekarie, blev jag äntligen av med bokmässeoskulden. Att besöka mässan var en överväldigande upplevelse, som jag gärna gör om. Trist att jag inte kom med som bloggambassadör 2013, men kanske nästa gång!?

2. BokSPAaningspremiären på AlftaQuren
Det började med en tanke...och nu har jag tillsammans med arbetskamrater och andra samarbetspartners förverkligat min idé. Så nu finns möjligheten att få åka iväg på en skön läshelg och träffa likasinnade även i min del av landet. Jag ser fram emot fler BokSPAningshelger 2013.

3. Samarbetet med Karin på Enbokcirkelforalla.se
Det var tack vare Karin Bergs föredrag om sociala medier för bibliotekspersonal som gjorde att jag fick tillbaka min blogginspiration. Det har också varit jättekul att bolla idéer med dig, Karin, inför BokSPAningarna och jag hoppas det blir mer av det samarbetet. Det var också en stor ära att bli tillfrågad av dig om att bli Läsklubbens första gästbloggare. Bugar och tackar...även om jag inte har leverererat så många inlägg...än.

4. Bloggintervju med författaren Cecilia Samartin
Bazar förlag, som uppmärksammat att jag bloggat om Cecilia Samartins böcker, frågade mig om jag var intresserad av att intervjua Samartin via telefon när hon skulle besöka Norge. Jag höll på att ramla av stolen av lycka och overklighetskänslor i informationsdisken när jag fick frågan på telefon :-) Jag fegade ut och vågade mig inte på en telefonintervju och skrev ner frågor till författaren istället.

5. Gästbloggare på Bokhoras systerblogg Bookie
Under de sista dagarna innan tiden gick ut råkade jag på Bookies gästbloggartävling hos Bokhora. Jag skrev snabbt ihop ett svar, mest på måfå för jag trodde aldrig att jag skulle vinna en veckas gästbloggartid hos Bookie...men det gjorde jag! Här är mina inlägg därifrån.

6. Feelgoodbibliotekarien goes Facebook och Hemsida
Efter Karin Bergs föredrag, som jag nämnde tidigare, blev jag sugen på att flytta över Feelgoodbibliotekarien även till Facebook och redan har sidan över 200 gillare. Efter en kort webbskola för dummies blev jag även med hemsida där jag har samlat mitt bokliv i de sociala medierna.

Vad ska Feelgoodbibliotekarien ta sig för 2013 måntro?

3 kommentarer:

Katharina sa...

Jag gillar din blogg och ser fram emot att få läsa mer under 2013.

Hermia Says sa...

Önskar dig ett lika händelserikt 2013 :)

Feelgoodbibliotekarien sa...

Kul Katharina att du gillar min blogg! Hermia önskar dig också ett händelserikt år...själv ska jag träna på att vara tråkig :-) (are)