tisdag 2 oktober 2012

Jag minns dag 1 på Bokmässan

Alla som har tröttnat på att höra om Bokmässan hit och Bokmässan dit kan undvika att läsa vidare!

När Bokmässans portar slogs upp på torsdagen var jag där med en kollega, som hade siktat in sig att hinna ta ett skåp istället för att lämna in jackan i garderoben. Det var en bra idé och jag gjorde detsamma, men när jag redan stängt mitt skåp hade jag koftan på armen, så den fick jag slänga in i en annan kollegas skåp. Vi gick direkt till Gävleborgs monter och hejade på kollegorna där. Vi satte oss i kaféet intill och prickade för vilka montrar vi ville besöka.


Den första programpunkten i Gävleborgs monter behandlade Helgesamarbetet, dvs biblioteks-samarbetet mellan länets tio kommuner. Först ut var Tinne Wennerholm, från Länsbibliotek Gävleborg Uppsala, som presenterade ett koncept framtaget i länet; Dansryggsäcken "Knacka på" Vad är det? Eftersom jag har varit med på ett hörn och tagit fram ryggsäcken, så var jag nyfiken på vad som skulle sägas.

Jag hade bestämt träff med Ulla Tillgren från Bazar förlag i montern och eftersom jag bara hade sett henne på en liten facebookbild tidigare visste jag inte riktigt hur hon såg ut, mer än att hon hade långt ljust hår. Så jag gick fram till en kvinna, som såg ut så och frågade om det var hon som var Ulla. Det var det inte. Men kvinnan jag frågat var journalist på Gävle Dagblad och frågade om hon fick intervjua mig. Så gick det till när jag hamnade i min gamla hemstads tidning. (Fotot är lånat därifrån). 

Strax där efter dök Ulla upp och hon visade sig vara ännu trevligare än den trevliga kvinna jag tidigare bara haft kontakt med via mail och telefon. Därefter fick jag tag på min kollega, Kicki, och vi tog oss fram till bland annat Sekwas monter där jag köpte boken Insekt. Vi anmälde oss till Månpockets pocketrace på vägen till monterprogrammet med Ingelin Angerborn. Det visade sig sen att vi satt oss på fel ställe. Det märkte vi lite för sent och kom fram först när hon börjat signera sina böcker. Kicki köpte en signerad bok och jag fick ta ett foto till Bibblabloggen, där jag tänkt visa alla barn i kommunen att jag minsann träffat en av deras favoritförfattare. :-) 

Eftersom Katarina Mazetti, som jag skrivit om tidigare, skulle berätta strax efteråt om sin nya barnboksserie stannade vi kvar. Jag var modig och gick fram och presenterade mig och hon sa då att hon hade läst mitt inlägg om henne! Det värmde så klart och jag kände mig stolt och glad. Tidigare hade jag varit lika modig och gått fram till Anna Karin Ferm, som brukar presentera böcker på Go´kväll. Jag sa att jag gillar hennes boktips och berättade vem jag var. 

Kicki och jag letade oss vidare till Novellix. Jag fick med mig några recensionsexemplar. Tack! Jag fick även recensionsexemplar från Gilla böcker och Printz publishing. Två böcker som jag har längtat efter länge; Boken om Joe och Mannen som glömde sin fru. Tack igen! :-) 

Vi åt en korv tillsammans med Ica-Jerry, som var den första kändisen vi såg, redan på tåget. Han var trevlig och berättade att han skulle träffa Skavlan. Framåt fyra tiden var vi ganska möra. Vi satt i några massagestolar och fick ryggen masserade en stund innan vi tänkte gå till hotellet. Precis innan vi skulle lämna Bokmässan fick vi höra talas om Gudrun Sjödéns tygkassar och kämpade oss dit. Den sista författaren vi såg innan vi gick var Tranströmer. Stort!

Vi traskade tillbaka till Rica hotell no.25, som var så snyggt inrett, att det skulle behöva ett eget inlägg. Vi får se, det här är ju faktiskt en bokblogg! :-) Dagen efter frågade jag min kollega om hon tagit med min kofta. 
-"Var det DIN kofta?", var hennes reaktion :-) Efter en lång dag på mässan hade hon helt glömt bort att jag lade in min kofta i hennes skåp. Hon tyckte att den var snygg och tog den med sig. Tänk vad kul om hon hade vandrat in på jobbet i dag med min kofta på sig!! :-) 

1 kommentar:

boktok73 sa...

Man kan bra suga på bokmässekarusellen ännu ett tag!