måndag 9 juli 2012

Toalettlitteratur...vad läser du på toa?

Jag är ingen stor läsare av böcker på toaletten, men vill gärna ha något bra att läsa där OM jag råkar få en stund för mig själv. Hyllan börjar nu bli full. Saknas någon bok tycker du? Vad läser du själv på toaletten? 
Jag tycker att noveller passar bra att läsa på toaletten för att de går snabbt... Murakamis böcker går det alltid att bara att slå upp och läsa ett stycke och ändå gilla det. Tomas Tranströmers dikter kan man tänka på en stund i ro. Årstafruns dolda dagböcker får mig stundtals att fnittra och förundras över att mycket är sig likt trehundra år senare. Längst ner ligger en seriebok av Jan Berglin. Jag älskar hans humor! Gräsmattans hämnd av Richard Brautigan har jag fått i present av en kompis. Försöker fortfarande komma underfund med den :-) Etgar Kerets Goda intentioner är också fylld med noveller i crazygenren och platsar i närheten av Tage Danielssons Bok. 

8 kommentarer:

DannyBoy sa...

Det jag läser läser jag även på toa. Förstår inte varför man ska göra någon skillnad. Toaletten är för övrigt bästa läsestället!!

Hermia Says sa...

Hemma tar jag med vad som är närmast, morgontidningen eller boken jag annars också läser. I stugan har jag två böcker i mitt "dassotek" den ena råkar vara några samlade texter av Tage Danielsson samt Vårkänslor som är en seriebok av Claire Bretécher med bl a om två tampongprovande, fnittriga tjejer. :)
Vettig läsbelysning saknas dock där..

Feelgoodbibliotekarien sa...

Skillnaden är stor Danny Boy...
1.Det är inte alltid jag hinner få med mig någon bok in på toa...jag brukar smita dit när inte mina barn ser det...allt för att få läsa några rader i fred.
2.Jag vill inte riskera att boken blir blöt...helst inte om det är en biblioteksbok.
3.Känns lite sådär faktiskt att tänka tanken att den som hade låneboken före mig kanske hade den i knät på toan...
4. och nej det finns mycket trevligare läsställen!Toan är mest till för desperatläsande...
:-)

Anonym sa...

Jag har just nu 101 historiska myter av Åke Persson och Thomas Oldrup liggandes på toaletten. Lite lagom långa kapitel och så får man lite sånt där onödigt vetande som är så bra på frågesportskvällar.

Charlotte C sa...

Nu skäms jag något fruktansvärt, på min toalett ligger en hög med gamla Veckans Nu... det går tom att se att de är "vällästa"... :)

Feelgoodbibliotekarien sa...

Charlotte: skäms inte! Du är i gott sällskap ;-) kom på idag att jag bara tog med litteraturen på ena toan... På den andra kan man läsa skvaller, Nemi, Rocky och Vi-tidningar.
Kajsa; bra id'e! Påminner mig att jag hade någon liknande bok tidigare.

Feelgoodbibliotekarien sa...

Charlotte: skäms inte! Du är i gott sällskap ;-) kom på idag att jag bara tog med litteraturen på ena toan... På den andra kan man läsa skvaller, Nemi, Rocky och Vi-tidningar.
Kajsa; bra id'e! Påminner mig att jag hade någon liknande bok tidigare.

Spetsig - en bokblogg sa...

I den mån jag alls läser på toa blir det bloggar i mobilen eller diverse tidningar som jag inte har för avsikt att spara på (Lokaltidningen, Hundsport, Lundagård etc.).

Böcker läser jag inte på toa. Boken kan ju bli blöt (och det är ju bland de mer trevliga saker en bok kan råka ut för på toa, s.a.s).