söndag 25 januari 2009

Silke av Alessandro Baricco

I går såg jag filmen Silk som bygger på boken Silke av Alessandro Baricco. Jag har länge blivit tjatad på att jag bara måste läsa den boken. Jag har lånat hem den flera gånger, men stampat fast i alla beskrivningar av silkesmaskar i början. Men efter gårdagens filmupplevelse blir jag verkligen sugen på att läsa boken. Sällan det är åt det hållet liksom. Brukar snarare vara så att jag läser boken först och sen ser filmen.

Jag läste Utan blod av samma författare för några år sen och blev helt tagen. Så tunn, men ändå så innehållsrik bok. Har för mig att den också hade med en sån där sirlig oväntad knorr, som filmen Silk hade. Den här historien lockar också och den brukar vinka till mig från boksnurran på jobbet.

6 kommentarer:

Hermia Says sa...

Tänk jag har missat att Silke är film också. Boken tyckte jag väldigt mycket om och har också tänkt jag vill läsa mer av Barrico. Tack för tips!

Anonym sa...

Jag skulle gärna vilja se filmen- tyckte otroligt mycket om boken. Även jag vill läsa mera av Barrico. Tack Dora!

Feelgoodbibliotekarien sa...

Jag hade också missat att den fanns som film. Kom med som gratisfilm när jag köpte Amelia någon gång före jul.

Anonym sa...

Silke är en ännu bättre bok än Utan Blod (som också är bra). Men allra bäst är Nittonhundra : legenden om oceanpianisten. Den finns också som film och filmen hör till de bästa jag sett. (Fast boken är ännu bättre!

Feelgoodbibliotekarien sa...

ÅH nej tycker du om den kommer ju inte jag att gilla den. Helst eftersom jag tyckte Utan blod var såååååååå bra.

Anonym sa...

Fast jag tycker också att utan blod var sååååå bra!