söndag 30 november 2008

Låt den rätte komma in är verkligen äcklig och långt i från alla feel-good-böcker jag har läst på senaste tiden. Det är inte så mysigt med huvuden som vrids 180 grader eller människor som tappas på blod. Men jag var ju med och valde boken till bokcirkeln så jag måste läsa klart den och det senast tills på onsdag.
Den är ju väldigt bra skriven och jag vill hela tiden fortsätta läsa även fast jag nästan måste hålla för ögonen ibland för alla hemska scener. Jag ska absolut inte se den här filmen! Inget för mig.

Killen som blir mobbad och slagen får mig att tänka på Guillous Ondskan, och det är jag nog inte ensam om. Någonstanns ska det visst handla om kärlek också. Jag har ännu inte hunnit så långt, men jag börjar ana. Återkommer.
Nu har jag blädder-läst klart boken. Lite för seg och mörk för min smak. Men jag förstår att den är bra och varför många tycker om den. Även fastän jag tyckte den var lite för långdragen så hade den ett visst driv som gjorde att man fortsatte läsa. Men så här i mörka trött november vill jag ha lite mindre våld och skräck och lite mer feel-good.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har en utmaning till dig på min blogg!

Johanna på www.bokidioten.se