måndag 30 december 2013

Greta Renborg - nu finns du på Wikipedia

Jag vill skicka en nyårshälsning till alla tidigare pristagare av Greta Renborgs pris och alla andra inspirerande biblioteksanställda i biblioteksvärlden!

En speciell hälsning till Barbro Bolonassos, som ringde och meddelade att jag hade fått priset. Vi hade ett roligt samtal och hon förstod hur jag kände eftersom hon fick utmärkelsen 2009. Hon gav mig många goda råd och ord som kommer att bära med mig för all framtid! Jag är fortfarande så stolt och glad att tillhöra skaran av bibliotekarier som har utmärkt sig för god marknadsföring av bibliotek!

När jag fick veta att jag tilldelats priset googlade jag på Greta Renborg, men det var svårt att hitta information om henne. Nu har jag dragit mitt strå till stacken och lagt in Greta Renborg som sökord på Wikipedia. Hon, om någon, förtjänar en plats där!

Gå gärna in och fyll på texten alla ni som arbetade med Greta Renborg eller kände henne på något annat vis!
Eftersom det är flest män som lägger in poster på Wikipedia är det viktigt att vi styr upp saken. Läs Tio skäl för kvinnor att redigera Wikipedia.

1 kommentar:

Anonym sa...

Greta Rehnborg var en av mina lärare på Bibliotekshögskolan, en dam man inte glömde i första taget. Mycket lärorika lektioner om uppsökande biblioteksverksamhet.