onsdag 29 april 2009

Tips på reselitteratur?

Eftersom jag snart ska ut och resa letar jag febrilt efter passande reselitteratur. Det ska vara pocket, gärna nytt, lättläst och inte innehålla något hemskt. Alltså inga deckare. Den får inte vara för tjock och helst inte historisk heller. Det ska gå att läsa bara en sida då och då och ändå behålla den röda tråden. Inte så sliskigt eller utvattnat att man ledsnar. Den här verkar lovande. Det tycker flera. När man ska på resa tycker jag det är speciellt viktigt att man väljer rätt bok! Hade den här, som jag håller på med nu, funnits som pocket, hade den varit helt rätt!5 kommentarer:

emm sa...

Jag läser "Motsatsen till kärlek" nu. Har kommit halvvägs och gillar! Så ta med den.

Lyrans Noblesser sa...

På vår resa köpte jag "Bara en dotter" på flygplatsen. Den gick INTE att läsa och har fortfarande inte blivit läst. Diane Wei Liang skulle kanske fungera, men de har du ju redan läst. Nej jag har visst inge vettiga förslag. Men "Motsatsen till kärlek" verkar ju bra :-) När reser du?

Boktokig Eva Boström sa...

Kanske Utslag av oro av Mark Haddon funkar eller Sängläge av Sarah Bilston eller Nästa sak på min lista av Jill Smolinski eller Livets aviga och räta?

Feelgoodbibliotekarien sa...

Boktokig: Bra förslag, men jag har läst alla redan.

Lyran: Resan blir uppskjuten pga svininfluensan!! Jag blir galen!!!! Hinner välja reselitteratur ett tag till.

hermia sa...

Åh vad jag tänker på er nu!! Hoppas de häver reseförbudet snart!!