måndag 23 februari 2009

Dubbla slag av Malin Persson Giolito

Dubbla slag förtjänade inte att blädderläsas, men pga av tidsbrist och ett livspussel att lägga blev det så. Tror att författaren skulle förstå vad jag menar. Hade jag inte bara varit mamma utan också intresserad av juridik hade jag säkert tyckt bättre om boken. Nu blev det för svårt för mig att få ihop bokens helt olika delar; trebarnsmammans hetsiga hemmaverklighet med intrigerna på advokatkontoret. Egentligen är det intressant med ett nytt grepp att blanda mammatillvaro och livet som advokat, men det föll inte mig i smaken. Kan dock tänka mig att läsa något mer av författaren om jag slipper juridiken. Det är intressant att läsa om livspusslet och jag förväntade mig något mer kritiskt förhållningssätt till det faktum att huvudpersonen blev av med jobbet för att hon hade barn och skulle vara föräldraledig. Men hon tog ju inte upp någon kamp alls utan förlikade sig helt lamt med situationen. Jag hade fått för mig att det var bokens budskap: att ingen kvinna (eller man för den delen) ska bli av med jobbet pga att hon har barn. Missade jag något viktigt pga blädderläsningen?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt att läsa att fler än jag inte tyckte om boken. Jag har mest läst och hört en massa positivt om den tidigare. Jag skrev också om den på min blogg idag!

Feelgoodbibliotekarien sa...

Läste just vad du skrivit och vi verkar tycka ungefär lika. Kul :-)

Anonym sa...

Se hit: Vi söker deltagare till vår magisteruppsats
Rubrik: Vuxnas upplevelser av skönlitteratur
Syfte: att ge en förståelse i vad vuxna män och kvinnor upplever i
mötet med skönlitteratur.

Vi söker personer som vill vara med i vår undersökning. Vi vänder oss till dig som skriver och läser bokbloggar, eftersom vi vet att du har ett stort läsintresse och är van att uttrycka dina tankar om böcker. Ditt deltagande innebär att du för läsdagbok under två månaders tid, och läser minst fyra böcker i månaden. Vi avslutar perioden med en mindre informell intervju via e-post, som handlar om din läsdagbok. Deltagandet är helt över nätet, och du väljer själv de böcker du vill läsa.

Vi som behöver din hjälp är två studenter som läser Biblioteks- och informationsvetenskap på Högskolan i Borås. Dina uppgifter och dina svar kommer att behandlas så att inga obehöriga får tillgång till dem, och i den färdiga uppsatsen kommer du självklart att vara anonym. Vill du ta tillfället i akt och bli mer medveten om din egen läsning? Tveka inte att anmäla ditt intresse!

För mer information om studien, kontakta oss på mailadress:
magisteruppsats2009@hotmail.com
Hälsningar Ingrid Lycksén och Jeanette Sandström
Högskolan Borås Institutionen för Biblioteks- och informationsvetenskap
Handledare: Kersti Nilsson