tisdag 14 juni 2011

man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska

man kan inte hindra ett litet hjärta att älska av Claire Castillion har mig i sitt grepp! Hon skriver korta överraskande noveller med knorr, precis i min smak! Man kastas in i en situation eller ett samtal och när jag har läst klart har jag varit tvungen att gå tillbaka för att se vad jag missat i texten :-) Lite klurigt, men inte alls svårt. Jag gillar att bli förvånad.



Svd skriver så här: "Castillion tycks ha skapat sig ett eget litterärt format, en egen genre: den drastiska, burleska, kortnovellen utformad närmast som en gåta som ofta får sin lösning med novellens upplösning, som en punchline."



Jag är så glad över att jag råkade på Castillions noveller och att det finns fler kvar att läsa. Alla som tror att noveller är trist borde läsa den här samlingen...sen är de fast i novellträsket :-)



Och apropå smak...ett råd till er som vill kunna njuta av potatisgratäng med vitlök även i framtiden: hoppa över novellen "Crème de la crème" :-).

1 kommentar:

Tina sa...

Håller helt och fullt med dig, Dora! Även om det är jobbiga ämnen som hon berör så läser man vidare för att hon är en så skicklig novellist.