onsdag 7 oktober 2009

Mörkrets alla färger av Peter Robinson

Mörkrets alla färger av Peter Robinson har jag väntat på sen i somras. Så fort den kom köpte jag den för att kunna läsa den i lugn och ro och inte känna hetsen av bibliotekskön. Precis som vanligt blev jag inte besviken. Det är alltid lika trevligt att umgås med Kriminalpolisen Alan Banks och hans bekanta. Det är inte många muntra stunder i boken, men ändå skulle jag gärna vara med Alan Banks när han löser mordmysterier. Framför allt skulle jag gärna sitta framför brasan i hans stuga och dricka hans dyra röda vin, med en fin ost till och lyssna på musiken han valt. På Robinsons hemsida hittar med listor med all musik som han refererar till i sina böcker. Det kan få mig, som inte är speciellt musikintresserad, att bli lite nyfiken.

Slutet på den här boken tyckte jag kändes lite snörpligt. Med en invecklad mordutredning där spioner smög i hälarna på poliskåren förväntade jag mig något mer. Konstigt nog förstörde det inte hela läsupplevelsen för mig. En Peter Robinson-bok är alltid värd att läsa först och främst för de levande personskildringarna, själva mordhistorian och de tilltalande engelska miljöerna.

Vad ska jag nu läsa? Jag vill läsa nåt som påminner om Peter Robinsons böcker. Någon som har något bra förslag? Reginald Hills deckare har jag inte läst. Kan de kanske vara något? Blev lite nyfiken efter läsningen av Främlingars hus. Eller så ska jag hoppa på Denise Mina som står i bokhyllan. Men jag är sugen på nåt jag inte tidigare läst. Inget svenskt bara!

6 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag läste mycket Reginald Hill ett tag, men tröttnade sedan. Denise Mina talar alla så väl om, men jag kommer aldrig in i hennes böcker - nä jag har nog inga goda deckarråd!
Själv läser jag tämligen fascinerad Isabel Allendes nya - hitills härlig.

enAnnan sa...

Reginald Hill är väldigt bra och liknar såklart Peter Robinson en hel del.
Annars har jag precis stiftat en ny bekantskap i Rennie Airth från samma förlag, vet inte om du läst något av honom?

Ang Mörkrets alla färger så väntar och längtar jag. Köplats 4 nu på bibblan, så snart så - men tvekar nu över vad du säger om slutet.

Denise Mina duger bra, men är ingen större favorit.

Den luttrade bibliotekarien sa...

Försök med "Vad de döda vet" av Laura Lippman, "Utan ett ord" av Linwood Barclay eller Andrea Maria Schenkels två böcker, alla mycket läsvärda och lite annorlunda an det vanliga deckarstuket.

Feelgoodbibliotekarien sa...

Tack för tipsen!
Jag gillar Minas första serie. Har inte läst de andra.
Hill har jag börjat på lite, men inte fastnat. Förutom Främlingars hus som var toppen.
Rennie Airth har jag stått och hållit i många gånger på bibblan. Ja, inte personen då, utan boken ;-)
Lippman älskar jag.
Utan ett ord har jag reserverat nu. Den hade jag glömt bort att jag ville läsa.
Schenkels låter spännande, men har hört så många låntagare som varit besvikna på den.

Det blev en Booth. Har läst den första i hans serie. Läser den tills det dyker upp nåt annat.

Anonym sa...

Jag älskar Reginald Hill,han är min favorit bland engelsk krimlitteratur.Annars kan jag tipsa om Lesley Horton,Mark Billingham och Val McDermid.Och så får man ju inte glömma Ruth Rendell aka Barbara Vine./Agneta J

Feelgoodbibliotekarien sa...

Tack igen för tipsen. Har varit ledig ett tag från jobbet så jag har hunnit glömma vad jag är sugen på att läsa. Bra att ni påminner mig. HOrton gillar jag också! Står i kö på bibblan på den nyaste. Längtar efter Rendells nyaste som bör komma snart. McDermid har jag läst några av, men tappat sugen. . Billingham har jag också fingrat på, men har aldrig blivit av att jag läst nåt. Ska kolla upp honom.

Fick just Zweigbergks senaste "bara som man säger" från bibblan i går så jag klarar mig över helgen :-) Jag är helt fast i den.