tisdag 15 januari 2008

Läshets och blädderbok


Läste just om Hermia som skyndat sig att läsa klart boken hon höll på med för att kunna blogga om den och hon frågar sig om nån känner igen sig. Vi måste vara i ungefär samma stadie av bloggande för jag känner likadant. Är det någon sorts universell bloggnybörjarsjuka vi måste genomlida?
Jag började nämligen på Bittert arv, men sen tog jag nåt lättvindigare som ännu en bok av Lisa Jewell (Vince och Joy) och den är inte alls lika bra som den förra jag läste (Våga flyga). Den här är så lätt att läshastigheten känns snabbare än den tid det tar att vända bladen. Låter det konstigt? Kort sagt kan man säga att det är en blädderbok. Även fast jag vet att den slutar lyckligt så suger jag lite på slutet som jag ska läsa när min dotter somnat (eller i morgon om jag somnar före henne).

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eller kan det t o m vara så att det blir värre ju mer man bloggar? Minns inget av det här från min sejour som Hermia i somras... Vad är det med Bittert arv som gör att man lägger den ifrån sig? Ska vi samläsa den nästa helg? :-)

Feelgoodbibliotekarien sa...

Ja, vilket bra idé. Jag hade den med till jobbet för att lämna den idag, men ångrade mig när jag höll i den. Så den får åka med hem igen. Det är precis den sortens bok jag är sugen på nu: mustig, orientalisk och bra. Jag ska försöka en gång till när inte sömnen knackar på

Anonym sa...

Lycka till :-)